Fra kode til klima - IT’s rolle i grøn omstilling

Sted:

Erhvervsakademi Aarhus. Ringvej Syd 104

Tid:

Tilmeld dig her
Efteruddannelse Kursister Event 2023 2533

IT er ofte en overset afdeling, der kan spille en stor rolle i bæredygtighedsrejsen. IT understøtter nemlig langt de fleste processer i en virksomhed lige fra innovation, over indkøb og produktion til markedsføring og salg. Så de har det meste af det data, der skal bruges for at forstå, hvor virksomhederne kan sætte ind med bæredygtighedstiltag.

Samtidig så er datacentre et af de områder, hvor CO2 udledningerne vokser mest i disse år - både fordi der indsamles mere data, men også fordi en del IT løsninger er dårligt designet. Potentielt kan datacentre være iblandt de største CO2 udledere i 2030!

Så det stiller os selvfølgelig i det dilemma, at selvom mere data potentielt giver mere indsigt, så er det også med til at øge CO2 udledningerne. Og så er bæredygtighed jo ikke kun CO2. I den sociale del af bæredygtighed har vi fake data, generativ AI og bias i koden, som kan spille en negativ rolle for mennesker. Så er data, AI, software mv egentligt godt eller skidt for bæredygtighed?

Alt det og mere til sætter vi fokus på d 24. september, når Anja Juhl Jensen fra virksomheden Belance deler ud af hendes viden fra 20 år i IT sektoren og 5 års erfaring med bæredygtighed. Hun kommer med konkrete eksempler på, hvordan IT understøttelse af bæredygtighedsagendaen kan spare CO2, nudge kunder til at træffe mere bæredygtige valg og hvordan man kan designe mere bæredygtigt software.

Det får du indblik i…

  • Hvordan kan man designe software, der gør noget godt for bæredygtighed?
  • Hvilke data relateret til bæredygtighed findes der rundt omkring, og hvordan kan de bruges i relation til virksomhedens bæredygtighedsbehov?
  • Hvilke værktøjer findes der til understøttelse af bæredygtighed og hvilke spørgsmål bør virksomheden stille for at sikre, at værktøjerne passer til virksomhedens behov?
  • Hvordan kan man designe mere bæredygtig software?

Eventet er for dig der enten arbejder med IT, bæredygtighed eller gerne vil have en forståelse for, hvordan IT kan spille en rolle i den bæredygtige omstilling.

Undervejs vil der være dialog, et par korte opgaver og mulighed for drøftelser ved bordene. Glæd dig til en inspirerende eftermiddag, hvor du bliver klogere på, hvordan IT både kan spille en positiv og en negativ rolle i forhold til bæredygtighed.

 

Billede Uden Logo

Mød Anja

Anja Juhl Jensen har arbejdet i IT branchen i 20 år, hvoraf hun de seneste 5 år har fokuseret på teknologi, der støtter bæredygtighedsagendaen. Til daglig arbejder hun for både store og små virksomheder, hvor hun hjælper dem med alt fra væsentlighedsanalyser, undervisning i mere bæredygtig IT design til udvikling af systemer der hjælpe med at nå kundernes bæredygtighedsmål. Anja har også en Mini MBA i Bæredygtig Ledelse og er uddannet Climate Reality Leader.

Mød Anja på LinkedIn

Tilmelding

Det koster ikke noget at deltage i EAlumne-arrangementer – så længe du er medlem af netværket og accepterer at modtage mail fra os om events, efteruddannelse og virksomhedssamarbejde.

De persondata, du oplyser til Erhvervsakademi Aarhus via denne formular, anvender vi til at håndtere din henvendelse. Vi passer godt på de persondata, vi bliver betroet, og behandler dem efter gældende lovgivning. 
Læs mere i vores persondatapolitik

Vi sender en kvittering til dig pr. mail med de indtastede oplysninger.

Sandwich og netværk foregår typisk midtvejs i eventet
Ønsker du at deltage i netværk & sandwich i forbindelse med oplægget?

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.