Det værdiskabende bestyrelsesarbejde handler om mere end blot at møde op til møder. Det kræver klare systematikker, strukturerede processer og bevidste valg. På dette arrangement sætter vi fokus på tre tidsaktuelle temaer, hvor de rigtige værktøjer og drøftelser gør en reel forskel i bestyrelsens arbejde.
Du kommer til at få indsigt i alle tre temaer.
1. Den værdiskabende bestyrelse – samspil og tillid
2. Cybersikkerhed og NIS2 – strategisk betydning for bestyrelsens arbejde.
3. Ejerlederskifte med bestyrelsen i førersædet – ansvar, relation og retning
Det kan du se frem til
En inspirerende og aktiv eftermiddag i selskab med 74 andre bestyrelsesinteresserede. Du bliver en del af et faciliteret arrangement, hvor vi deler viden og erfaringer gennem engagerende diskussioner og praktiske indsigter om ovenstående emner.
Som traditionen byder på årets bestyrelsesevent, møder du også vores to gennemgående personligheder på bestyrelsesuddannelsen, partner på uddannelsen Karina Boldsen og den legendariske ”kedelige” advokat Jørgen Lillelund. I år har vi desuden inviteret en NIS2 kapacitet i Henning Winter, Director of Information & Security at Danish Crown, som netop arbejder med at undervise bestyrelsen i at have det rette fokus på det strategiske sikkerhedsniveau.
Hvad kan jeg forvente?
En eftermiddag som bliver faciliteret i dialogshops, hvor du både får ny viden og deler erfaringer i dialogen med vores tre eksperter og de øvrige deltagere.
Du får:
- Konkret viden om hvordan du med ovenstående temaer skaber værdi i din bestyrelse.
- Nye netværksforbindelser og muligheden for at etablere relationer og booke en god kaffeaftale.
Mød oplægsholderene på de tre temaer
Den værdiskabende bestyrelse – samspil og tillid
Hvordan ser det ud, når bestyrelsen ikke blot kontrollerer – men aktivt bidrager til at skabe værdi? I ejerledede virksomheder er det særligt samarbejdet mellem ejerleder og bestyrelse, der afgør, om bestyrelsesarbejdet bliver formelt eller forretningskritisk.
Karina Boldsen deler indsigt i, hvordan bestyrelsen bliver en reel strategisk sparringspartner – og hvordan samspillet med ejerlederen styrkes til gavn for virksomhedens udvikling og robusthed.
Karina deler erfaringer og stiller skarpt på:
- Hvordan man skaber et tillidsfuldt og respektfuldt samarbejde, hvor roller og ansvar er tydeligt definerede.
- Hvordan en bestyrelse bringer sin samlede erfaring i spil – uden at overtage styringen fra ejerlederen.
- De greb og strukturer, der sikrer kontinuerlig værdi, fremdrift og beslutningskraft i samarbejdet.
Ejerlederskifte med bestyrelsen i førersædet – ansvar, relation og retning
Ejerlederskifte er en af de mest komplekse og indflydelsesrige begivenheder i en virksomheds liv – og en afgørende strategisk opgave for bestyrelsen. Et skifte i ejer- og ledelsesstruktur kan føre til både muligheder og risici, som kræver aktiv stillingtagen, planlægning og mod.
Sammen med Jørgen Lillelund får du overblik, indsigt og konkrete værktøjer til, hvordan bestyrelsen bedst understøtter og håndterer processen omkring ejerlederskifte – uanset om det sker i generationsskifte, salg eller anden form for ejerskifte.
Jørgen tager afsæt i både teori og praksis og stiller skarpt på:
- De typiske faldgruber og psykologiske barrierer ved ejerlederskifte – og hvordan bestyrelsen kan agere som en stabiliserende og strategisk aktør.
- Hvordan bestyrelsen balancerer hensynet til virksomhedens fortsatte drift med nødvendige forandringer i ejerskab og ledelse.
- Betydningen af governance, kommunikation og planlægning i en succesfuld overdragelsesproces.
Cybersikkerhed og NIS2 – strategisk betydning for bestyrelsens arbejde
Cybersikkerhed er ikke længere kun et teknisk spørgsmål – det er et ledelsesansvar. Med NIS2-direktivet får bestyrelsen i både SMV’ere og større virksomheder et klart ansvar for, at virksomheden har styr på sin digitale sikkerhed.
Henning Winther giver et overblik over, hvad NIS2 betyder i praksis – og hvad du som bestyrelsesmedlem skal være opmærksom på. Selvom din virksomhed måske ikke er direkte omfattet af NIS2, er en risikobaseret tilgang stadig afgørende. Uanset om din virksomhed er en del af en koncern eller leverer til samfundskritiske sektorer så skal cybersikkerhed på dagsordenen i bestyrelsen.
Henning tager afsæt i lov og praksis og sætter fokus på:
- Hvorfor bestyrelsen ikke kun skal orienteres – men aktivt involveres, og hvordan du bliver klædt på til at løfte dit ansvar.
- Det dobbelte ansvar i koncerner – hvor både moderselskab og datterselskaber har selvstændigt ansvar.
- Hvordan du som bestyrelsesmedlem kan gå fra risikovurdering til reelt at vurdere effektiviteten af virksomhedens cybersikkerhed.
Mød eftermiddagens facilitator
Conny Thoftdahl Westphall
Chefkonsulent og ansvarlig for bestyrelsesuddannelsen på Erhvervsakademi Aarhus
Tilmelding
Pladser: 75 (men det er først til mølle).
Det koster 0 kr. at deltage i EAlumne-arrangementer – så længe du accepterer at modtage mail fra os om events, efteruddannelse og virksomhedssamarbejde.
De persondata, du oplyser til Erhvervsakademi Aarhus via denne formular, anvender vi til at håndtere din henvendelse. Vi passer godt på de persondata, vi bliver betroet, og behandler dem efter gældende lovgivning. Læs mere i vores persondatapolitik
Vi sender en kvittering til dig pr. mail med de indtastede oplysninger.