Carsten fandt sin rette hylde som produktudvikler

Carsten Eskildsen har som 50-årig videreuddannet sig til professionsbachelor i produktudvikling og teknisk integration.

Carsten er oprindeligt uddannet radiomekaniker og cnc-tekniker med 30 års arbejdserfaring, men i 2015 tvang en arbejdsskade ham til at omskole sig til et mere skånsomt job.

Fra tekniker til produktudvikler

Carsten uddannede sig til produktionsteknolog og derefter professionsbachelor i produktudvikling og teknisk integration. En uddannelse, han har været glad for.

”Jeg kan godt lide at skabe orden i kaos og se sammenhænge ud fra data og tal. Uddannelsen er meget bred og jeg har udviklet mig meget personligt og professionelt i rollen som produktudvikler,” siger Carsten.

Opfandt vandbesparende bruser

Under sit uddannelsesforløb gjorde Carsten sig positivt bemærket bl.a. under den internationale IoT Week 2019 i Aarhus.

Her vandt Carsten og tre medstuderende en konkurrence om det bedste teknologiprojekt, der var udskrevet blandt de tekniske uddannelser i Aarhus.

Carsten og hans tre medstuderende havde udviklet en bruser, som kunne opsamle data om vandforbrug, gøre dem synlige for brugeren og sammen med en 'nudging device' give brugeren større opmærksomhed om sit forbrug.

Fri rolle som praktikant i værktøjskoncern

På 3. semester var Carsten i praktik i ti uger i værktøjskoncernen Kyocera Unimerco i Sunds. Her arbejdede han med at optimere arbejdsgange omkring lim- og loddearbejde. Et projekt, hvor han fik frie rammer og påtog sig rollen som en konsulent.

Skabte ny værdi

Carstens analyse- og dokumentationsarbejde resulterede i ændringer i indretning, arbejdsgange og nye input til ledelsen.

”Under praktikken fik jeg bekræftet, at de metoder, jeg har lært på studiet, virker i praksis. Og at jeg kan byde ind med knowhow indenfor mange forskellige områder, heriblandt teknisk koordination. Praktikken har i høj grad bekræftet mig i, at jeg kan lide at arbejde med produktudvikling, og med at koordinere og analysere komplekse problemstillinger,” siger den 51-årige professionsbachelor, der bor i Isenvad syd for Ikast og er far til fire.

Topkarakter for hovedopgave

Efter praktikperioden fortsatte Carsten med at have sin gang i virksomheden, mens han skrev sit bachelorprojekt. Det handlede om Kyocera Unimerco og blev belønnet med et 12-tal.

Carsten Eskildsen på LinkedIn