Louise Skov Heissel

Danske Louise rådgiver 268 tyske planteskoleejere. På tysk.

28-årige Louise Skov Heissel er nyuddannet gartneriteknolog og arbejder som rådgiver i Tysklands største planteskoledistrikt.

”Ich melde mich morgen an.”

Den sætning har Louise Heissel sagt et utal af gange, når hun taler med kunder, men ikke kan give svar med det samme.

Umiddelbart efter sin dimission startede hun som planteskolerådgiver hos Tysklands største forsøgs- og rådgivningsvirksomhed for planteskoler Versuchs- und Beratungsring Baumschulen Schleswig-Holstein i Ellerhoop mellem Neumünster og Hamborg.

”Hver dag niver jeg mig selv i armen og tænker, at dette job er for godt til at være sandt, og at der må være noget galt. Jeg har været heldig,” konstaterer Louise, nyuddannet jordbrugsteknolog med speciale i planteproduktion i gartneri fra Erhvervsakademi Aarhus og tidligere planteskolegartner.

Praktik åbnede døren til drømmejob

Louise blev tilbudt stillingen efter at have tilbragt fem måneder i praktik samme sted.

”Der er rigtig gode jobmuligheder i planteproduktionssektoren og rådgivningsområdet selv for helt nyuddannede danske gartneriteknologer,” fortæller Louises chef direktør Dr. Heinrich Lösing.

Rådgiver 268 planteskoleejere

I firmaets grå VW Caddy kører Louise hver dag rundt til planteskoler i den nordtyske delstat Slesvig-Holsten. Kundelisten tæller 268 planteskoleejere.

”Jeg rådgiver om planters sundhed, udseende, holdbarhed, næringsstoffer og langtidsholdbare gødninger,” fortæller Louise, der også laver praktiske forsøg.

Forsøg med kolort og svampe

For en kunde undersøger Louise fx, om kolort kan bruges som gødning. I et andet forsøg afprøver og sammenligner hun planteforstærkende midler som algeekstrakter og nyttesvampe.

”Det er en af de fede ting ved min stilling. At jeg kan være kreativ og tale med alle de kloge mennesker, som jeg har lyst til,” fortæller hun.

Bruger ekstra tid på at researche

Den unge dansker må ofte slå et bestemt fagudtryk op på tysk eller bruge ekstra tid på at researche en problemstilling.

”Som nyuddannet er det naturligvis en stor mundfuld at skulle rådgive planteskoleejere, som måske har 30-40 års erfaring - og så ovenikøbet på tysk. Heldigvis er de meget forstående og forventer ikke svar samme dag. Og jeg har et godt bagland af erfarne fagfolk at rådføre mig med.”