Sarah

Engelske Sarah udvikler på Europas største bryllupsapp fra Vejlby Risskov

Engelske Sarah Berglund arbejder som Marketing Manager hos techstartup’en Wedbox i Vejlby Risskov, der vil være verdens førende bryllupsapp. Jobbet fik hun allerede under sin uddannelse til multimediedesigner.

I storrumskontoret hos techstartup’en Wedbox på Agerbæksvej i Vejlby Risskov tales og skrives der på mere end 16 forskellige sprog.

Her er chef Casper Grønbjerg som dansker i mindretal blandt sine ansatte og praktikanter fra bl.a. Rumænien, England og Palæstina.

”Jo mere kulturel spredning vi har i vores team, jo stærkere er vi. Til at skalere og markedsføre app’en globalt,” forklarer Casper Grønbjerg, indehaver og stifter af Europas største bryllupsapp Wedbox.

Fra praktikant til fastansat

En af de udenlandske ansatte er 28-årige Sarah Berglund fra Sydengland. Hun har arbejdet for Wedbox siden august 2018, hvor hun startede som praktikant, mens hun uddannede sig til multimediedesigner på Erhvervsakademi Aarhus.

Praktikaftalen blev efterfølgende vekslet til en ansættelseskontrakt og titlen som Marketing Manager.

”Jeg kan godt lide work-life-balancen i Danmark. Jeg har meget frihed under ansvar og fleksibilitet i mit job og mine ideer er værdsatte. Så jeg er meget glad for at arbejde her,” siger Sarah, der er gift med en svensk kemi-forsker og bor i en lejlighed i Aarhus.

Spiller en nøglerolle

Firmaet vil være verdensførende, og her spiller Sarah og hendes flersprogede kollegaer med international baggrund en nøglerolle. Sarah hjælper både sprogligt og designmæssigt. Med at sikre, at firmaet formulerer sig korrekt i tekst og tale på deres digitale platforme, og når der ringer engelsktalende kunder.

Sarah har også fingrene i firmaets designudtryk, emailflow, marketingkampagner, og når der skal udvikles nye services og funktioner til app’en.

Vil være verdens største

Wedbox har en ambition om at lave verdens bedste digitale værktøj til bryllupper. Og det mål kan ikke nås uden et multikulturelt team, understreger Casper Grønbjerg.

De seneste år er Wedbox derfor flyttet i større lokaler på Agerbæksvej 15 i Vejlby Risskov. Og har udvidet medarbejderstaben fra tre til syv fuldtidsansatte, primært webudviklere og it-specialister, foruden fem praktikanter fra Aarhus Universitet og Erhvervsakademi Aarhus.

Foretrækker udenlandske praktikanter

Praktikanterne og de ansatte kommer fra bl.a. Polen, Estland, Letland, Tyrkiet og Palæstina.

”Jeg går altid efter internationale studerende – både fordi de er gode og fordi jeg har haft sindssyg god succes med dem. Flere er ligesom Sarah blevet ansat efterfølgende,” fortæller stifter og indehaver Casper Grønbjerg, der i øvrigt selv er uddannet multimediedesigner.