Jesper Bertelsen

Jesper skifter spor

39-årige Jesper Bertelsen efteruddannede sig i it-sikkerhed og fik modet til at skifte job fra politiassistent til sikkerhedsspecialist i Danmarks største telekoncern.

”Efteruddannelsen var ikke afgørende for, at jeg fik jobbet, men det gav mig modet til at søge et andet job i en helt ny branche. På uddannelsen fik jeg et netværk af it-folk i Aarhus, og det gjorde det lettere at få en fod indenfor i branchen,” siger Jesper Bertelsen, der bor med sin kone og deres tre sønner i Risskov.

Højere løn og bedre arbejdstider

Ideen om en efteruddannelse havde længe rumsteret i baghovedet på Jesper, og da han hørte om en ny diplomuddannelse i it-sikkerhed, tog han springet. It-sikkerhed var nemlig et fagområde, han allerede kendte til og som han gerne ville arbejde mere med.

I sit nyt job som it-sikkerhedsspecialist hos Danmarks største telekoncern TDC har Jesper fået højere løn og bedre arbejdstider. Det betyder mere overskud hjemme hos familien i Risskov, når han ikke bliver kaldt ud på aften- og natarbejde. Derfor er Jesper tilfreds med, at han tog springet og skiftede job - efter næsten 12 år i politiet.

Hurtigere end hackere

Siden Jesper Bertelsen startede sit nye job, er han blevet tilbudt en ny stilling som penetrationstester. Det er en specialist, der finder fejl og smuthuller i it-systemerne inden hackerne finder dem – en såkaldt White Hat Hacker.
Jesper er allerede godt i gang med at tage certifikater til den nye stilling.

”I det her job er der større potentiale for udvikling. Jeg har også lyst til at komme på et lederforløb, og her er der gode muligheder for det - når chancen er der, skal man gribe den,” opfordrer Jesper Bertelsen.

Hans næste skridt er at læse to diplomfag og skrive sin hovedopgave, og så er han færdig med diplomuddannelsen i it-sikkerhed.