Anders Nyuddannet Professionsbachelor Og Allerede Teamleder For Seks

Nyuddannet professionsbachelor - og allerede teamleder for seks

Med en erhvervsuddannelse i bagagen og derefter et kort visit på datamatikeruddannelsen fandt Anders sin hylde på den 3 1/2-årige professionsbacheloruddannelse i økonomi og it.

”Jeg valgte uddannelsen i økonomi og it, fordi jeg ville arbejde med it - det har jeg faktisk altid villet. Jeg tog et år på datamatikeruddannelsen. Her fandt jeg ud af, at mine unge medstuderende var sindssygt gode til it, men de havde ikke rigtigt styr projekterne - og der var jeg stærk. Jeg er oprindelig kokkeuddannet og vant til at tage styringen. Derfor valgte jeg uddannelsen med koblingen mellem projektstyring og it,” siger Anders Mortensen.

Fik job med det samme i praktikvirksomhed

Anders blev færdiguddannet i januar som professionsbachelor i økonomi og it, og allerede måneden efter startede han i en helt ny stilling som teamleder for seks ansatte på den verdensomspændende virksomhed Kamstrup ved Skanderborg - samme sted, som han var i praktik.

”Det var lidt tilfældigt, at jeg kom i praktik her hos Kamstrup. Under studiet forelskede jeg mig i procesoptimering og processer, og Kamstrup tilbød en praktikplads med præcis de opgaver som de primære,” siger Anders.

Leder - allerede under studiet

Flere af hans studiekammerater har også sikret sig job gennem praktikken, og han ser det som en stor styrke, at professionsbacheloruddannelsen i økonomi og it klæder de studerende på til at kunne lede projekter allerede under praktikforløbet.

”Det var helt fantastisk at opleve, hvordan der var fuld tillid til os studerende, vi fik ligeså meget ansvar som medarbejderne,” siger Anders.

Uddannelse åbner døre

For ham var det vigtigt med den brede forståelse, de som studerende fik på uddannelsen. Det betød, at han allerede fra starten kunne bidrage til projekterne på mange områder, og han mærker tydeligt, at uddannelsen dækker en efterspørgsel i erhvervslivet.

”Med den her uddannelse i bagagen får vi mulighed for at komme ind mange forskellige steder. Den åbner en masse døre, og man kan specialisere sig undervejs,” konkluderer den 37-årige teamleder hos Kamstrup og tidligere kok.